Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U19 reprezentacija / 22. September 2022.

EP PODGORICA (do 19) – Danas u četvrtfinalu protiv Grčke (16.00 – LEN TV)

U srijedu su naši mladi reprezentativci, igrači do 19 godina, odmarali na Europskom prvenstvu u Podgorici. Povlastica prvoplasiranih u skupini, onih koji su temeljem tog rezultata ostvarili izravan ulazak u četvrtfinale. U njem će se pak danas (četvrtak), od 16.00 sati sučeliti reprezentaciji Grčke.

Pojam ‘slobodan dan’ ipak ne valja shvatiti doslovno. Bio je to samo dan bez utakmica, ali ne znači i bez rasplivavanja, treninga, te priprema za susret koji se na mnogim turnirima, prvenstvima naziva još i najznačajniji. Iako sigurno pobjednika kasnije čeka i još ‘značajniji’. No, četvrtfinale je utakmica koja vas ‘lansira’ među četiri najbolja, u borbu za medalje ili vas baca ‘dolje’, u borbu za poredak od 5. do 8. mjesta. Netko će reći utješnu, ako ima utjehe u petom, sedmom ili kojem već mjestu, za onog tko izgubi četvrtzavršnicu.

U sklopu tih priprema za Grke koji su se ‘smiješili’ za suparnika i dan ranije, kompletna je naša reprezentacija pogledala u srijedu ogled osmine finala. Onaj u kojem je Grčka s dojma smo pola snage svladala Maltu 8:3. Već iz podatka o broju golova, shvatljivo je da Grci nisu izgleda baš trošili previše energije. Tek onoliko koliko je bilo dovoljno za uvjerljivu i sigurnu pobjedu.

Grčka je momčad koja igra dosta slično njihovoj seniorskoj momčadi. Organizirano, disciplinirano, dosta brzo, u obrani agresivno. Imat ćemo definitivno puno posla i to neće biti nimalo lagan zadatak

– napominje izbornik naših mladića Mile Smodlaka.

Ono što je dobro u našem sastavu jest činjenica da je reprezentacija i dalje kompletna (neka tako dakako i ostane do kraja natjecanja). Svi bolovi, moguća modrica ili lakša oteklina, nešto je što se sada zaboravlja. Podsjetimo, Hrvatska je na putu do četvrtfinala u skupini pobijedila redom Gruziju, u derbiju Italiju, a zatim Slovačku. Grčka je pak lako svladala Njemačku i Rumunjsku, ali je izgubila minimalno od Srbije (13:12) i temeljem tog poraza, zauzela drugo mjesto u skupini, te nužnost igranja osmine finala protiv Maltežana.
Pouros i Gkillas odnosno igrači s brojem 10 i 7 najbolji su i najopasniji kod Grka, na što je upozorio i izbornik Smodlaka. Uz još jedan, ne manje važan dodatak. Ova grčka reprezentacija se puna tri mjeseca spremala na Europsko prvenstvo u Podgorici. Naša malo više od 10 dana.

Utakmica Hrvatska – Grčka počinje danas (četvrtak) u 16.00 sati uz mogućnost prijenosa na LEN TV.