Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Svjetsko prvenstvo / 5. July 2022.

EP NETANYA (žene, do 19) – Uvjerljiva pobjeda nad Slovakinjama

Hrvatska ženska reprezentacija do 19 godina ostvarila je prvu pobjedu na Europskom prvenstvu do 19 godina u Izraelu, točnije u Netanyi. Naše su djevojke očekivano i vrlo uvjerljivo, s čak 13 golova razlike, pobijedile Slovačku (20:7)

Pobjeda bitna jer je njome vrlo vjerojatno zauzeto treće mjesto u našoj B skupini, što znači osiguran ulazak u osminu finala. Prolazak skupine je i bio temeljni cilj naše reprezentacije na ovom Europskom prvenstvu.

Slovakinje su bile ravnopravne u prve dvije četvrtine. Štoviše, čak su ubilježila i dva kratkotrajna vodstva (1:0 i 2:1), još do minutu i pol prije kraja druge četvrtine rezultat je bio poravnat (6:6). Prvi dio utakmice ipak je završen u korist naše vrste (7:6).

U nastavku su Slovakinje ‘nestale’, odnosno u cijelosti ih je nadigrala, natplivala i mrežu ‘izrešetala’ naša reprezentacija. Čak 7:0 u trećoj četvrtini, pa još 6:1 u posljednjoj dionici za konačnih 20:7. Nina Medić sa 7 golova bila je prvo ime utakmice, kada govorimo o broju pogodaka. Odmah do nje, Iva Rožić s 4 gola.

Sljedeću utakmicu naše djevojke igraju protiv jake Francuske, prekosutra, u četvrtak, 7. srpnja  (08.00 ujutro već po hrvatskom vremenu). U slučaju osvajanja trećeg mjesta u skupini B, što je vrlo izvjesno, Hrvatska bi se plasirala u osminu finala i ondje igrala protiv drugoplasirane reprezentacije u skupini D.

U toj skupini je već kompletirano 2. kolo u kojem je Portugal pobijedio Ukrajinu 14:10, dok je Nizozemska bila bolja od Velike Britanije 30:3. Ondje vodi Nizozemska sa 6 bodova, ispred Portugala i Ukrajine po 3, te posljednje Velike Britanije bez boda.

U drugoj, ujedno derbi utakmici 2. kola naše B skupine, Francuska je pobijedila Italiju 11:8.

Rezultati B skupine

1. kolo: Slovačka – Francuska 5:23, Italija – Hrvatska 18:8

2. kolo: Hrvatska – Slovačka 20:7, Francuska – Italija 11:8

Poredak: Francuska 6, Italija 3, Hrvatska 3, Slovačka 0.

Parovi 3. kola, četvrtak (7. srpnja): Francuska – Hrvatska (08.00) i Italija – Slovačka (15.00)

Foto: Gilad Kavalerchik