Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Iz inozemstva / 14. travnja 2024.

Elvis Fatović dobio, Sandro Sukno izgubio finale kupa

Polovičan uspjeh hrvatskih trenera ove nedjelje u finalima nacionalnih kupova Španjolske odnosno Italije.
Momčad Barcelonete trenera Elvisa Fatovića osvojila je Španjolski kup na Final 8 turnira na Mallorci. Nakon pobjeda nad Matarom 20:4 u četvrtfinalu, odnosno Barcelonom 16:8 u polufinalu, Barceloneta je u finalu bila bolja i od Sabadella 10:6. U pobjedničkom sastavu je igrao i naš Ivan Domagoj Zović.
Za Barcelonetu je ovo jubilarni 20. trofej Kupa kralja, a za trenera Elvisa Fatovića već 11. trofej na klupi Barcelonete na koju je sjeo 2021., odmah nakon Olimpijskih igara u Tokiju.
– Trebala nam je ova pobjeda, trofej jer godinu dana nismo poraženi, a onda smo u dva susreta Lige prvaka ubilježili poraze, što nas je malčice poljuljalo. Zato je ovaj trofej od osobite važnosti – poručio je Elvis Fatović.

Brescia prekinula niz Pro Recca
Sandro Sukno nije bio takvog dometa. Njegov Pro Recco je izgubio finale Talijanskog kupa od Brescia koja je slavila petercima. Konačan je rezultat 16:15 za Bresiu (3:3, 3:2, 2:2, 2:3 – 6:5). Pro Recco nije iskoristio isključenje bez prava zamjene jednog od najboljih igrača Brescie, Gitta pred kraj druge četvrtine. Brescia je imala perfektnu realizaciju igrača više, čak 8-10 prema Pro Reccovih 6-13. Pred kraj četvrte četvrtine, Brescii je isključen i trener Alessandro Bovo.
Sandro Sukno ovime ostaje na ukupno 9 trofeja na klupi Pro Recca od kako je ondje imenovan, u lipnju 2021. Ovo je ujedno i prvo finale bilo kojeg natjecanja u kojem je igrao Suknov Pro Recco, a da je izgubio završni susret.
Brescia je pak prekinula jedinstven niz Pro Recca koji je osvajao Talijanski kup uzastopno još od 2013. godine. Na putu do finala, Pro Recco je u polufinalu svladao Savonu 18:12, dok je Brescia pobijedila Ortigiju 10:9.