hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 21. studenoga 2020.

Dvoboji iz ‘donjeg doma’

Nakon petka u kojem smo utakmicama Primorje EB – Jug AO odnosno Solaris – Mladost, kompletirali 5. prvenstveno kolo, subota donosi također dvije utakmice.

Sudbina je htjela da se u istom kolu, u manje od dva sata razlike, ogledaju četiri sastava iz isključivo ‘donjeg doma’. Na Poljudu momčad POŠK-a dočekuje KPK. Korčulani su prije samo četiri dana već igrali ondje, tada protiv trenutačno vodećeg Mornara BS i pokleknuli tek u završnici. Bilo je 14:12 za Mornar BS. Ne samo rezultat, već i igra momčadi trenera Zorana Mustura ili KPK morala je upaliti laganu lampicu opreza za POŠK. Splićani doduše imaju isti broj bodova kao i Korčulani (6), ali to može biti i varka jer su obje pobjede ostvarene nad sastavima Zadra 1952 odnosno Medveščaka koji drže posljednja dva mjesta. Korčulani su dosad svladali Galeb MR, ostavili sasvim solidan dojam protiv Mladosti još u 1. kolu, lagano podižu formu, djeluju sve uigranije. Skloniji smo korčulanskoj momčadi ‘prilijepiti’ ulogu favorita, barem blagog, na Poljudu.

Na Sveticama pak Medveščak, jedna od dvije momčadi koja još uvijek nema niti jedan osvojeni bod, a odigrali su četiri susreta, sada su pred novim ispitom. Makarski Galeb MR nije momčad protiv koje bi Medvjedi mogli ležerno ući u bazen. Dapače. Je li stigao trenutak za prvi bod/ove medveščakovaca ili će Makarani s pjesmom punog ulova iz Zagreba? Odgovore donosi subotnja večer.