Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 24. svibnja 2024.

Druga epizoda finalne serije

Prijenos HTV 2 19:00 sati

Ove se sezone gotovo pa isključivo uz Jadransko more odigravaju dvoboji za klupske vaterpolske trofeje. Finale nacionalnog kupa je bilo u Zadru. Finale Eurokupa u Rijeci. Završni i odlučujući turnir Premier lige u Splitu, te konačno finalna serija za naslov prvaka države u Splitu i Dubrovniku. U biti, samo je Superkup Hrvatske odigran duboko u kopnenom dijelu domovine, u Zagrebu. Stoga, ostajemo uz more, selimo na jug Hrvatske, u Dubrovnik.

Kržić: Moramo biti čvršći nego u Splitu

Gruški bazen večeras od 19.00 sati poprištem je druge finalne utakmice u doigravanju Prvenstva Hrvatske. Nakon prve, rezultat je 1-0 za Jadran, ali sada je, teniskim rječnikom, ‘na servisu’ Jug Adriatic osiguranje. U svojem gradu i svojem bazenu. Ujedno, prvi put nakon osvajanja euro-trofeja pred svojim navijačima. Možda i prilika da ih domaći ‘tifozi’ pozdrave u većem broju…

– To ćemo vidjeti, ali je činjenica da nas ljudi nakon Rijeke u osvajanja Eurokupa pozdravljaju, čestitaju nam. Međutim, isto tako svima je jasno što je ipak glavni cilj – veli jedan od jugaških reprezentativaca, Filip Kržić i nastavlja.

– Ono što mi moramo napraviti je biti čvršći u svakom kontaktu, čvršći nego je to bilo u Splitu prije dva tjedna u prvoj utakmici finala. To nam je tada nedostajalo, a baš smo tako odigrali u Rijeci.

Harkov: Znam samo da će biti teško

Jadran je u Dubrovnik doputovao jučer, uobičajeno dan uoči utakmice.

– Ne znam kako će biti danas, osim što znam da će biti teško – iskreno će drugi pak hrvatski reprezentativac, ali iz redova Jadrana, Konstantin Harkov.

– Uvijek je teško igrati protiv Juga, posebno u Dubrovniku. Sad su osvojili još i Eurokup. Podrazumijeva se da ćemo dati sve od sebe za pobjedu, ali mislim da neće biti tako lako kako je bilo u Splitu. Mi smo se tada doista pridržavali dogovora, jasno da ćemo to i sada, ali pita se i Jug. Gledao sam ih u Rijeci, igrali su dobar presing, jaka energija. Puno bolje su igrali nego u Poljudu, to sigurno.

Utakmica Jug Adriatic osiguranje – Jadran počinje večeras u Gružu od 19.00 sati i dakako uz prijenos na HTV 2.