hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 25. listopada 2021.

Donedavna reprezentativka, sada je nogometna TV komentatorica

Leonarda Pavić (22) sedam je godina igrala u Prvenstvu Hrvatske. Pet ljeta pod kapicom splitske Bure, te potom još dvije sezone u gradskom suparniku, POŠK-u. Štoviše, kao jedna od nedvojbeno boljih naših vaterpolistica, nastupala je za Hrvatsku i na dva međunarodna prvenstva u mlađim uzrastima, a vrhunac joj je svakako bio nastup s reprezentacijom na seniorskom Europskom prvenstvu u Barceloni 2018.

Ova studentica završne, pete godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, malo nakon toga je ipak napustila vaterpolo. No, ne i sport. Ima i jako dobro, snažno opravdanje.

  • Postalo mi je sve napornije usklađivati studiranje s treninzima, ali više od toga, počela sam raditi kao komentatorica na TV – veli Leonarda ili Lea, kako ju zovu prijateljice.
    Naši pozorni pratitelji vaterpola, možda će se sjetiti jednog ženskog glasa, tada kao sukomentatorice na ondašnjem Planet Sport TV koji je prenosio neke utakmice, turnire Barakuda, ali i ne samo reprezentacije. S vremenom je naša Leonarda bila zamijećena na Arena Sport TV. Ondje je došla i… ostala. Točnije, profilirala se kao komentatorica i to ponajviše, nogometa! U Hrvatskoj je to apsolutni raritet, ali nije baš uobičajeno niti u inozemstvu. Govorimo ne samo o javljanjima prije ili poslije utakmice, razgovorima s trenerima i igračima, već o prijenosu nogometne utakmice!
  • Prvi prijenos, u svibnju ove godine je bila jedna automobilistička utrka, ali malo kasnije sam već dobila prijenos utakmice Prve rumunjske nogometne lige. Za mene, nikakav problem jer sam kao pasionirana obožavateljica nogometa oduvijek, zajedno s bratom i ocem, pratila čak i Rumunjsku ligu – otkiva Leonarda Pavić, koja je nešto više o svojoj strasti, ali i zanimanju za koje se školuje, otkrila za “Sportske novosti”.
    Od tada, posljednjih pola godine, Lea je prenosila i ponešto biciklizma, potom muškog i ženskog rukometa, ali ipak sve više je u nogometu.
  • Za vaterpolo mi se logično najbrže i najlakše pripremiti. Volim sve loptačke sportove, ali nogomet mi je najdraži.
    Hrvatski vaterpolo ima razloga podičiti se Leonardom Pavić. Možda više nije hrvatska reprezentativka, ali jest studentica pred diplomom, te je ostala u sportu kroz novinarstvo. Možemo se pohvaliti i da smo na određeni način Hrvatskoj ‘dali’ prvu TV komentatoricu nogometa, a naša pak ostaje pritajena želja da ju u dogledno vrijeme čujemo na TV i kako ponovo prenosi i pokoju vaterpolsku utakmicu!