Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Svjetsko prvenstvo / 20. veljače 2024.

Dočeci na Poljani, Baldekinu i Kantridi

Hrvatska nastavlja nazdravljati i javno čestitati Barakudama, hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji na sjajnim ostvarenjima na početku ove godine. Od europskog srebra izborenog Dubrovniku i Zagreba, te svjetskog zlata ‘iskovanog’ u Dohi.

Tri šibenska srca

Nakon Splita i Dubrovnika u ponedjeljak, u utorak je svečano bilo u Šibeniku i Rijeci. Na šibenskoj Poljani, u središtu Krešimirovog grada, tisuće su građana dočekali i pozdravili izbornika Ivicu Tucka, prvog pomoćnika Juru Marelju i izvršnog dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Pericu Bukića.

– Veliko hvala našem Ivici, Juri i Perici. Javno hvala za ono što su napravili za promociju sporta, vaterpola ali i ono što su napravili za promociju Hrvatske. I na kraju, u ponedjeljak u ovo doba smo počeli organizirati doček, a pogledajte, Poljana je puna. Veliko hvala i šibenskim Funcutima – rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić, poklonivši Ivicu Tucku zastavu grada Šibenika.

– Hvala što ste nas dočekali i što dajete podršku hrvatskom sportu – rekao je Perica Bukić i dodao.

– Hvala i Gradu koji podupire šibenski sport jer je Vaterpolski klub Solaris jedan od stupova hrvatskog vaterpola. Ivica je osvojio 16 velikih medalja, ovo mu je drugi naslov prvaka svijeta. Ja znam da on ima još samo jednu želju. Želim mu svim srcem da je ostvari, to je Pariz i zlato.

Izbornik Ivica Tucak se u govoru prisjetio da je u ovom gradu i klubu počeo karijeru, prisjetio se i nažalost pokojnih prijatelja, velikana šibenskog vaterpola Renata Vrbičića i Grge Renje, te istaknuo.

– Hvala od srca na ovom veličanstvenom dočeku i što mi dajete dodatnu snagu. Gdje god sam bio, osjećam tu ljubav koju mi pružate.

Košarkaški dresovi

Svečano je bilo i navečer na Baldekinu, uoči prvenstvene košarkaške utakmice Šibenke i zagrebačke Dubrave. Uoči susreta su uručeni dresovi KK Šibenka za Ivicu Tucka, Juru Marelju i Pericu Bukića. Sigurno poseban trenutak za Juru Marelju čiji je otac Petar bio kapetan košarkaša Šibenke u glasovitoj utakmici protiv sarajevske Bosne, kada je Šibenka s Draženom Petrovićem osvojila naslov državnog prvaka.

Bakljada i na Kantridi

U utorak navečer, u Rijeci je Vaterpolski klub Primorje EB organizirao dočeka za riječi dio hrvatske vaterpolske vrste, kapetana Ivana Krapića, centra Josipa Vrlića koji nije mogao doći i člana stručnog stožera Igora Pezelja. Nekoliko se stotina navijača, djece i građana Rijeke okupio ispred bazena koji nosi ime velikog vaterpolista, Zdravka Ćire Kovačića.

– Sjećam se dočeka 2007. nakon Melbournea za Barača, Hinića, Burića, za tadašnje reprezentativce. Hvala svima koji ste došli. Ovo nisam očekivao da će ovako biti. Izuzetno mi je drago da su se svi okupili kad se osvajaju medalje i ostvaruju ovako veliki rezultati – spomenuo je kapetan Barakuda, Ivan Krapić.