hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 20. listopada 2020.

Derbi uz Savu

Prvi put ove sezone, a sukladno kalendaru natjecanja, svjedočit ćemo jednom prvenstvenom kolu usred tjedna. Četvrto kolo koje je na rasporedu ove srijede, 21. listopada donosi nam nažalost ne baš kompletan raspored. Naime, od ranije je znano da je utakmica KPK – Primorje EB koja se trebala odigrati u Korčuli odgođena zbog slučajeva zaraze trojice igrača korčulanske momčadi.

U središtu pozornosti će svakako biti utakmica na bazenu uz Savu, susret Mladosti i Jadrana koji je ujedno i derbi ovog kola. Jadranaši drugu utakmicu uzastopno imaju najteži mogući zadatak u hrvatskom vaterpolu – igrati protiv nekog iz vodećeg kvalitativnog dvojca. U prošlom su se kolu sučelili Jug Adriatic osiguranju na Poljudu (11:8 za Dubrovčane), dok sada slijedi gostovanje kod Žabaca.

Od konca srpnja nismo imali ‘prave’ utakmice, i onda odmah dvije zaredom teške, u kratko vrijeme od tek 4-5 dana. Jest teško, ali takav je raspored – napominje kapetan Jadrana, Anđelo Šetka.

Jasno da je uvijek bolje ići u drugu utakmicu nakon prethodne pobjede, ali što je tu je. Što se Mladosti tiče, oni su najviše dobili s Bušljom u pogledu stabilnosti obrane. On je igrač koji drži obranu, svim klubovima u kojima je igrao, donio je čvrstinu u obrani, oslonac je i reprezentacije. Mladost je dakle uz sjajne centre, vratara, sada dobila značajno i na braničima, a ostala im je odlika brzine i snage u smislu tjelesne pripremljenosti – za hvs.hr kaže Šetka.

A čovjek kojeg je nahvalio kapetan Jadrana, kapetan Barakuda i jedan od stožernih igrača ovosezonske Mladosti, Andro Bušlje jednako se biranim riječima izrazio o suparniku.

Jadran je uvijek dobar i to je opće poznato. Oni takvu igru i pokazuju iz utakmice u utakmicu. Uvjeren sam međutim da smo mi bolji, te da ćemo to i pokazati. Morat ćemo samo od početka do kraja utakmice igrati maksimalno ozbiljno, s najviše angažmana jer nam samo takav pristup osigurava mogućnost da bez velike neizvjesnosti pobijedimo i osvojimo nova tri boda – veli Bušlje.

Utakmicu možete pratiti na live streamningu

Postoji ove srijede i ‘mali derbi’. Zagrebački sraz Mladosti i Jadrana je utakmica doprvaka i trećeplasiranog iz prošlog prvenstva, ali u Dubrovniku će jedan na drugoga ‘ići’ prvak Hrvatske, Jug Adriatic osiguranje protiv četvrtoplasiranog prošle sezone u Prvenstvu Hrvatske, šibenskog Solarisa. Za jugaše zanimljiva utakmica i stoga jer je za ovaj klub to prva ovosezonska utakmica u Gružu. Realno, domaćin je velik favorit.

Neizvjesnosti vrlo vjerojatno neće biti u Višnjiku gdje kod Zadra 1952, već sad uvjerljivog ‘fenjeraša’ po pitanju gol-razlike, gostuje splitski Mornar BS. Momčad koja je trenutačno vodeća nakon tri kola, a lako moguće da će to biti i nakon večerašnje, četvrte prvenstvene runde.

Na preporuku epidemiološke službe, utakmica između Medveščaka i Galeba je odgođena zbog povišene temperature kod jednog člana stožera i igrača.