Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 1. listopada 2023.

Derbi kola na Arena Sport 3

Večeras ili u kasnijim poslijepodnevnim satima slijedi ‘drugi dio’ vaterpolskog vikenda Premier lige, odnosno utakmice 4. kola. Bude li barem malo na tragu uzbuđenja od petka navečer i tadašnjih utakmica 3. kola, slijede nam novi uzbudljivi i zanimljivi trenuci.

Može li Mladost do nove velike pobjede
Svaka utakmica ima svoj značaj, vrijednost i atraktivnost, ali kao derbi nedjelje nameće se dvoboj u Zagrebu. Višestruko zanimljiv. Susret Mladosti i prvaka Crne Gore, Jadrana iz Herceg Novog zaokupljaju bi pozornost i inače. Nakon petka i mladostaške senzacije u svom baznu protiv Jug Adriatic osiguranja, pobjede petercima, tim više.  
Može li Mladost održati visoku razinu forme, agresivnosti i uspješnosti od petka? Koliko su Novljani sada dodatno oprezniji pri dolasku u Zagreb,  s tim da je i crnogorska momčad imala težak ispit prošlog petka na Kantridi.
Utakmicu Mladost – Jadran (HN), ukoliko niste u Zagrebu, možete pogledati u prijenosu na Arena Sport 3 od 17.30 sati.


Jugaši imperativno po pobjedu u Rijeci
Već smo najavili kako će u ovom dvokolu, Mladost i Primorje EB izmijeniti suparnike. Oba su kluba domaćini, a u goste im u nedjelju stižu momčadi koje su u petak bile kod onog ‘drugog’ domaćina. 
Jug Adriatic osiguranje se ‘opekao’ uz Savu, te je tako jasno da im se pobjeda u Rijeci nameće kao imperativ. S druge strane mlada riječka momčad je ipak vjerojatno opuštenija, ali to nikako ne znači i bezopasna. Dapače, pokazali su to igrama i rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone.


Šibenčani potvrđuju status favorita
U Crnici Solaris dočekuje splitski Mornar. Momčad iz koje su ljetos iscrpili neka poprilično im značajna pojačanja. Pojačanja za Solaris dakako, a izravno oslabili splitsku momčad. Mislimo tu na braću, Roka i Duju Akrapa. Ne treba očekivati da će imati popusta prema bivšem klubu. Uz sve, dodatan problem mornarevcima će biti i način zaustavljanja najiskusnijeg Šibenčanina, Antonija Petkovića. Na papiru, Solaris se nameće kao favorit, ali iskustvo od petka nas uči oprezu pri prognozama.