Veličina fonta
Disleksija
Kontrast

Ana Stojić Deban

Datum rođenja: 23. travnja 1981.

Mjesto rođenja: Dubrovnik

Pozicija: Upravni odbor

Biografija

Sportsko-dužnosnička karijera:

  • Od lipnja 2018. godine predsjednica je Hrvatskog akademskog vaterpolskog kluba Mladost, najtrofejnijeg vaterpolo kluba u Hrvatskoj. Na čelnu poziciju imenovana je u financijski vrlo osjetljivom razdoblju za klub. Provela je financijsku konsolidaciju i restrukturiranje poslovanja kluba, koja je Mladosti donijelo nužnu stabilnost, što se odrazilo i na sportske rezultate kluba. Njezinim dolaskom na čelnu poziciju ulažu se značajni napori i u medijsku vidljivost kluba, te su se na tribine bazena Mladosti već tijekom sezone 2018./2019. vratili i navijači.

 

Sportske nagrade i priznanja:

  • Sezona /2019. – HAVK Mladost osvojio je Regionalnu vaterpolu ligu, prvi puta u 11 godina postojanja lige te prvi osvojeni trofej vaterpolista Mladosti nakon punih 7 godina. Klub je također bio viceprvak Prvenstva Hrvatske i Kupa Hrvatske.
  • Sezona /2020. – HAVK Mladost osvojio je Regionalnu vaterpolu ligu i Kup Hrvatske te je bio viceprvak Prvenstva Hrvatske.
  • Priznanje Grada Zagreba za postignute sportske rezultate u sezoni 2018./2019. i u sezoni 2019./2020.

 

Poslovna karijera:

  • godine imenovana je za predsjednicu Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. na koju je funkciju ponovno imenovana 2019. godine. Također je predsjednica Skupštine osam trgovačkih društava u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.
  • Karijeru je započela u Robnim terminalima Zagreb, a do prelaska u Zagrebački holding bila je voditeljice ekonomike na poslovima računovodstva i financija.
  • Do imenovanja na čelnu poziciju u Zagrebačkom holdingu radila je kao pomoćnica predsjednika Uprave te predstojnica Ureda Uprave Zagrebačkog holdinga a sudjelovala je i u radu nadzornih odbora Gradske plinare Zagreb d.o.o. i Gradske plinare Zagreb – Opskrba d.o.o.
  • Od prosinca 2018. do ožujka 2019. je i direktorica Gradske plinare Zagreb d.o.o., vodeće tvrtke u distribuciji plina u Hrvatskoj.

 

Poslovne nagrade i priznanja:

  • Najmoćnija predsjednica Uprave u Hrvatskoj i treća najmoćnija žena hrvatskog biznisa u 2016. i 2018. godini – priznanje dodjeljuje poslovni tjednik Lider u suradnji s tvrtkom Bisnode, prema kriteriju upravljačke moći te utjecaja i doprinosa hrvatskom gospodarstvu. Prema istim kriterijima, 2017. godine proglašena je drugom, a 2019. godine trećom najmoćnijom poslovnim ženom HR biznisa.