Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 24. studenoga 2023.

Četvrti ‘međujadranski’ sraz

Ove sezone, kao da ne mogu jedni bez drugih. U posljednjih mjesec i pol dana, točnije od prvog ovosezonskog susreta (7. listopada u Ligi prvaka), ovo će im biti četvrti međusobni ogled. Pogađate, Jadran – Jadran. Splitski protiv hercegnovskog. Ove subote je pred nama četvrti nastavak serijala „Jadranovi vaterpolski susreti”.

Sada u Trebinju, dakle ondje gdje je niz i započeo, u ukupno 10. kolu Premier lige, skupine Zapad, natjecanja za poredak od 1. do 3. mjesta. Kao i svi dosadašnji, niti ovaj nije baš značaja i uloga. Možda ne toliko za crnogorskog prvaka, ali za hrvatskog prvaka, splitski Jadran svakako.

Naime, u poretku od 1. do 3. mjesta Jadran (HN) je uvjerljivo treći i bez boda. Pomaknuti se s te pozicije sigurno neće i ne može, neovisno učinku u subotu. No, splitski Jadran je u ovom trenutku drugi i s bodom manje od Jug Adriatic osiguranja, ali jasno i s utakmicom manje. Ovom koja je ove subote na rasporedu.

Dakle, Mareljini jurišnici u plivalištu Banje u istočnoj Hercegovini ili Trebinju, idu po pobjedu jer njome osvajaju prvo mjesto u poretku. U konačnici, i bodovi koji se prenose su u pitanju, tako da nimalo nije svejedno.

Ono što je bila odlika dosadašnje tri utakmice ova dva Jadrana (uz jasno sve tri pobjede Splićana) je borba do zadnje lopte i sekunde. Sumnjamo da tako neće biti i ovog puta. Ujedno, za oba sastava je to i ‘generalka’ uoči završnih turnira kupa. Crnogorski je na rasporedu u Podgorici krajem ovog mjeseca (29. i 30. studenoga), a naš, Hrvatski kup završnicu ima u Zadru početkom sljedećeg mjeseca (1. i 2. prosinca).