hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Službene objave, Vijesti / 17. srpnja 2020.

Čestitka Kolindi Grabar Kitarović na izboru u MOO

Hrvatski vaterpolski savez upućuje srdačne čestitke gđi. Kolindi Grabar Kitarović povodom današnjeg izbora za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora, a kako je odlučeno na sjednici Skupštine MOO koja je održana video-vezom.

Ovim je Kolinda Grabar Kitarović, bivša predsjednica Republike Hrvatske postala četvrta osoba iz Hrvatske koja je izabrana za člana MOO-a, nakon dr. Franje Bučara, Borisa Bakrača i Antuna Vrdoljaka. Novu, sad već izabranu članicu članicu Kolinde Grabar Kitarović bio je  kao kandidatkinju predložio sam gosp. Thomas Bach, predsjednik MOO-a.

Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza, cijele naše vaterpolske zajednice, te u svoje osobno ime čestitam gospođi Grabar Kitarović na velikom međunarodnom sportskom priznanju, uvrštenju među članove Međunarodnog olimpijskim odbora – istaknuo je u čestitci Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza, te naglasio.

Gospoda Grabar Kitarović s iskustvom visokih dužnosti koje je dosad obnašala u karijeri, sigurno ima autoritet, te može pomoći u pridavanju važnosti sporta u društvu. Kako vrhunskom, tako još i više sportu mladih, omasovljenju sporta kao takvog.

Nova članica Međunarodnog olimpijskog odbora, Kolinda Grabar Kitarović je u svojem prvom obraćanju u novoj dužnosti izjavila:

Iznimno sam počašćena članstvom u Međunarodnom olimpijskom odboru. To nije samo moj osobnu uspjeh, nego i priznanje svim dosezima hrvatskog sporta i odličnih rezultata hrvatskih sportašica i sportaša koji našu domovinu predstavljaju u svijetu kao naciju sjajnih talenata i vrijednih ljudi, koji dosljedno promiču načela i vrijednosti olimpijskog pokreta…

Istaknula je između ostalog Kolinda Grabar Kitarović, nova članica Međunarodnog olimpijskog odbora.