Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Nade / 2. travnja 2023.

Cavtatu naslov prvaka!

Najbolje vaterpolske nade u Hrvatskoj (dječaci do 12 godina godište 2011. i mlađe) ove godine ima VK Cavtat. Potvrdili su to mladići ovog kluba odličnim igrama na završnom turniru koji je od srijede do ove nedjelje (2. travnja) igran u Splitu, a krajnji su pečat dali pobjedom u finalu u kojem su nadjačali suparnike iz Mladosti, 9:7.

Cavtat je cijelu utakmicu bio bolja momčad. Zagrepčani su poveli samo kratko u prvom napadu, golom iz peterca, ali vrlo brzo je Cavtat preokrenuo i poveo s tri razlike, 4:1. Ovo su rezultatsko odstojanje u odnosu na Zagrepčane uspjeli održati praktički do kraja. U zadnjoj je četvrtini bilo i 9:5 za Cavtat. Sve u svemu, zaslužena pobjeda i proslava naslova prvaka, a kolika je bila očita nadmoć novog prvaka dovoljno govori i podatak da su svi pojedinačni trofeji također otišli u smjeru juga. Ne samo to. Čak je i nagrada za najuzornije, sportsko ponašanje ili trofej za fair-play također pripao Cavtatu, čiji su se igrači uz odličnu igru, ujedno očito i sjajno ponašali, bili korektni.

Pozicija Klub

U utakmici za treće mjesto i brončanu medalju, korčulanski KPK je bio uvjerljiv protiv splitskog Jadrana, 11:3.

U susretu za 5. mjesto, ZPK iz Zagreba je pobijedio Mornar BS 9:8; dok je u utakmici za 7. mjesto Solaris svladao Galeb MR 12:4.

Nagradu za najboljeg igrača Prvenstva Hrvatske zaslužio je Luka Botić (Cavtat); najbolji vratar je Petar Vezilić (Cavtat) i kao što smo naveli, trofej za fair-play također je pripao VK Cavtat.

Čestitamo svim osvajačima medalja i trofeja, ali i svim sudionicima vrlo dobre završnice Prvenstva Hrvatske za uzrast nade.

  1. mjesto VK Cavtat

2. mjesto HAVK Mladost

3. mjesto VK KPK

Najbolji vratar Petar Vezelić (Cavtat)

Najbolji igrač Luka Botić (Cavtat)