hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Iz inozemstva / 15. svibnja 2021.

Iz inozemstva

Bijač protiv Jokovića u finalu Serie A1

Kako se i očekivalo cijele sezone, za naslov prvaka Italije borit će se Pro Recco i Brescia. Branitelj naslova čija vrata čuva Marko Bijač protiv aktualnog doprvaka čiju desnu stranu ‘drži’ Maro Joković.

U uzvratnim utakmicama polufinala Talijanskog prvenstva, Pro Recco je pobijedio Savonu 19:4, dok je Brescia bila bolja od Palerma 13:6.  U potonjoj su utakmici po jedan pogodak postigli Maro Joković (Pro Recco) i Andrija Vlahović (Palermo). Finalna serija na tri pobjede počinje u srijedu, 19. svibnja.

Odigrana je ujedno i prva utakmica za 5. mjesto. U Trstu je domaći Trieste pobijedio Ortigiu 13:10, a naš Ivan Buljubašić je za pobjednika postigao 2 gola.

Bašić zadržao Vouliagmeni u finalu

Šibenčanin Andrija Bašić junak je treće finalne utakmice doigravanja u Prvenstvu Grčke. U trećoj je utakmici Vouliagmeni pobijedio Olympiacos 9:8 (3:2, 2:1, 2:4, 2:1) i time smanjio prednost Olympiacosa na 2-1 u finalnoj seriji.

Andrija Bašić je bio ključna karika momčadi trenera Hrvoja Koljanina, a s 4 gola i najbolji strijelac. Štoviše, naš Bašić je bio i strijelac odlučujućeg gola za 9:8 malo manje od 2 minute do kraja utakmice. Četvrta utakmica na rasporedu je u ponedjeljak, 17. svibnja.