Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
1B liga / 29. April 2023.

Bellevue prvi zaustavio Galeb MR

U 12. je kolu tek prvi put zaustavljen ‘makarski stroj’, momčad Galeba MR. Nisu baš potpuno zaustavljeni, nisu poraženi, ali na gostovanju u Dubrovniku protiv Bellevuea osvojili su za njih ‘samo’ 1 bod odnosno to je prva utakmica koju nisu završili pobjedom.
Iako, nakon tri četvrtine se činilo da će se trijumfalna niska Makarana nastaviti, budući da su dotad bili bolji sastav, a u konačnici imali su uvjerljivo vodstvo 9:5 uoči zadnjih osam minuta. Samo, nisu se predavali ‘belvijaši’. U zadnjoj su dionici, malo po malo, smanjivali zaostatak, došli na gol minusa (8:9 za goste), četiri i pol minute do kraja, pa onda i još jednom (9:10), četiri minute prije kraja.
Ipak, dvije i pol minute prije završne sirene, Galeb MR je imao prednost 11:9, ali niti to nije obeshrabrilo domaćina. Golom Lea Bogdanovića s igračem više dvije minute prije kraja, Bellevue je smanjio (10:11), da bi samo 6 sekundi prije kraja gol za bod domaćinu privrijedio, Emilio Tulio.
Tri gola za Bellevue je postigao Harun Kazagić, mladi 18-godišnji mladić iz Sarajeva, koji je prije godinu dana pristigao iz tamošnjeg kluba VK Invictum u Jug Adriatic osiguranje. Tri gola za Galeb MR postigli su Luka Kaleb i Šime Žilić.U drugoj utakmici poretka od 1. do 5. mjesta, Jadran iz Kostrene je u Rijeci svladao splitski POŠK 1937 s pet golova razlike, (14:9). Mnogi bi zaključili iz prve, vrlo lagano. Pogriješili bi! Naime, na isteku treće četvrtine poškovci su vodili s 1 golom razlike, te je izvjesnija bila neizvjesnost, ali… U zadnjih 8 minuta ‘nestali’ su iz bazena igrači POŠK-a 1937. Kostrenjani su ovu dionicu dobili čak 6:0 i od tuda onda i na prvi pogled ‘laganih 5 razlike’. Spomenimo još i da su Splićani imali i dvojicu igrača manje u rotaciji.

Premijerna pobjeda Delfina


U poretku od 6. do 10. mjesta, Gusar iz Mlina je baš ‘u mlin’ uzeo Sisciju. Rezultat 28:8 to objašnjava bolje od riječi. Dorian Raguž je za pobjednika postigao čak 7 golova, a nije daleko ni Vlaho Pavlić s 3 pogotka.

U Rovinju, velik dan i za Delfin čiji su igrači nakon prvog boda u prethodnom kolu, sada ostvarili i prvu pobjedu. Zahvaljujući tomu, Rovinjani su prestigli Crikveničane na dnu ljestvice. Delfin je slavio minimalno, ali za Rovinjane slatko, 12:11. Delfin je najvećim dijelom susreta vodio, s 1-2 gola razlike, a početkom zadnje dionice i četiri, (10:6). Još tri i pol minute do kraja bilo je +4 za domaćina (12:8), da bi fanatičnim finišom Crikvenica na krilima sjajnog Ivana Šurbeka došla tik do izjednačenja. Šurbek je postigao čak 6 golova za goste, od toga zadnja dva u posljednje dvije minute. Njegov završni bio je samo 51 sekundu prije kraja utakmice, što je ponudilo malo prostora za moguću dramatičnu neizvjesnost. Ipak, rezultat se više nije mijenjao, te je rovinjski Delfin ubilježio tri boda.