hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Seniori / 18. lipnja 2021.

Barakude završavaju prvi riječki dio priprema

Danas, u petak 18. lipnja u Rijeci završava prvi, a vjerojatno i najteži dio priprema hrvatske seniorske vaterpolske reprezentacije uoči Olimpijskih igara u Tokiju. Najteži stoga jer se radi o tzv. bazičnom dijelu u kojem se radi ponajviše na stjecanju tjelesne snage, izdržljivosti, s mnoštvo rada u teretani, kondicijskog plivanja i k tomu slično. Ovo je ujedno i prvi dio riječkih priprema jer Barakude će se Kantridi vratiti još jednom, ali bitno kraće, na 3-4 dana u prvoj polovici srpnja.

Ukupno 23 odabranika izbornika Ivice Tucka od 7. do 18. lipnja je treniralo na bazenu Zdravko Ćiro Kovačić, s tim da se momčad kompletirala (s igračima koji su igrali Final 8 Lige prvaka), od četvrtka, 10. lipnja. Reprezentativci i stručni stožer su puni hvale i komplimenata na račun riječkih i opatijskih domaćina. Na Kantridi su Barakude imale savršene uvjete za treninge, od bazena do teretane, a isto vrijedi i za hranu i hotelski smještaj u Opatiji. Sukladno planu priprema, izbornik Tucak će nakon današnjih treninga igračima dati slobodna tri dana, da bi sljedeće okupljanje bilo sazvano za Šibenik, 21. lipnja.

U Krešimirovom će gradu hrvatska reprezentacija boraviti tjedan dana odnosno do 27. lipnja, a ondje će se našim igračima pridružiti i momčad aktualnih europskih prvaka, Mađarska. Štoviše, planirana su i dva prijateljska sraza Hrvatske i Mađarske na bazenu u Crnici, 25. i 26. ovog mjeseca.

25.6. 21h – prijenos na HTV2

26.6. 20h – prijenos na Youtube kanalu HVS-a

Ujedno, za šibenski dio priprema izbornik Tucak predviđa 19 igrača, što znači da će u odnosu na treninge u Rijeci ‘otpasti’ četvorica igrača.