Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija / 4. August 2022.

Barakude večeras u Šibeniku s Mađarskom (20.00 – stream na hvs.hr)

U šibenskom bazenu Crnica, večeras će od 20.00 sati naša muška seniorska reprezentacija odigrati drugu utakmicu nakon Svjetskog prvenstva u Mađarskoj. Prva je bila u Kranju prije desetak dana, pobjeda nad Slovenijom (17:8). Tada je to bilo za kraj bazičnog dijela priprema, dok sada slijedi novo oprobavanje. Nakon prva četiri dana treniranja više s loptom, te spariranja od utorka u Šibeniku s Mađarima, ovaj će dio priprema biti dodatno garniran dvobojem s momčadi izbornika Zsolta Varge.

Jedina vijest koja je malo poremetila dosad sjajnu atmosferu je ozljeda Ivana Domagoja Zovića. Naš je ljevak, inače od prije koji dan i novi igrač splitskog Jadrana, dobio u srijedu prijepodne jak udarac u lice, u nos. Ne radi se kako doznajemo o težoj ozljedi, ali za svaki slučaj neće ipak biti u pogonu nekoliko dana.

Stanje je osim ovog sada malo s Zovićem u redu

– iz Šibenika će za hvs.hr, naš reprezentativac Jerko Marinić Kragić, igrač Jadrana i prvi strijelac prošlog Prvenstva Hrvatske..

Umor je prisutan kod nas, ali mislim i kod njih (Mađara) jednako tako. I jedni i drugi smo u ritmu priprema, ali mislim da izbornici baš to sada i žele vidjeti, kako momčadi reagiraju u takvim uvjetima. Nakon 11 dana teških priprema, kakve su i bile za očekivati u Kranju, to je normalno. To je onaj dio koji smo morali odraditi, znamo što nas čeka, Europsko prvenstvo doma. Poseban značaj, ali baš zato što god se stavi ispred nas, ne pitamo nego šutimo, radimo i nadamo se najboljem.

Kada smo kod EP u Splitu do kojeg nas dijele 22-23 dana, sigurno je svakome od naših reprezentativaca poseban ugođaj igrati doma, ali za jednog Splićanina, igrati u Splitu, u Spaladium Areni u kojoj ste mnogo puta vjerujemo bili, no sada će te i sami tamo igrati, vaterpolo, za Hrvatsku… srce mora tući…

Neopisiv osjećaj! Evo, baš smo prije puta u Šibenik, mi Splićani se našli ispred Spaladium Arene i od tamo pošli zajedno… Sam taj osjećaj ući u tu dvoranu i kada je prazna je neopisiv, a onda kada si zamislim, kada počne glava “raditi”, puna dvorana… Čudo jedno.

Emocije su uvijek dobrodošle u sportu, ali tu će onda čak problem biti malo ih obuzdati ili držati emocije pod kontrolom, da vas ne “ponesu”.

Vjerojatno i to, ali utakmice jednog europskog prvenstva, kada igrate doma, ono donosi nešto više. Kada su bile utakmice Europskog prvenstva u Zagrebu 2010., dobar dio nas je bio još jako mlad i gledali smo to od doma. Mislim da će svima nama igranje u Spaladiumu biti i određeni pritisak, ali nakon Svjetskog prvenstva u Mađarskoj smo ipak svi mi i malo pametniji, iskusniji. Spremni smo iskoristiti to domaćinstvo u našu korist, da nam ne bude teret već vjetar u leđa. Svima je san nastupiti na ovom Europskom prvenstvu, znamo što nam to donosi, a ovakva se prilika pruža sad i tko zna kada opet. Svatko od nas koji konkurira za mjesto u momčadi, svatko živi baš za prvenstvo u Splitu. Mislim da ja nekako najbolje reagiram kada ima ljudi, navijača. Igrao sam 2018. u Rijeci na Europa kupu kada su bile pune tribine, a ovo sada je nadam se i puna Arena, više navijača… Jedva čekam

– za kraj će Jerko Marinić Kragić.

Primičemo se Splitu, iako ima do Splita još i jako puno treninga i dva turnira (Cagliari i Beograd), ali prvo, večerašnji ogled s Mađarima. Utakmicu od 20.00 sati iz Crnice pogledajte u tzv. stream-prijenosu na našoj mrežnoj stranici.