Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija / 20. August 2022.

Barakude večeras protiv Francuske (19.00 – Arena Sport 5)

U glavnom gradu Srbije danas, u subotu (20. kolovoza) počinje vrlo jaki međudržavni turnir seniorskih reprezentacija pod imenom “Srbija 2022”. Na bazenu Milan Muškatirović tri će se dana ogledati četiri momčadi koje ćemo uskoro gledati i u Spaladium Areni, na Europskom prvenstvu u Splitu. Uz domaćina Srbiju, sudionici su i naši reprezentativci kao i momčadi Italije i Francuske. To su dakako i posljednje provjere uoči dolaska na smotru najboljih reprezentacija Europe u našoj zemlji.

Hrvatska reprezentacija je u Beograd doputovala tijekom petka, a prvu utakmicu na turniru odigrat će upravo Barakude. Vrlo zanimljiv susret jer je suparnik momčad Francuske. Reprezentacija koja se nalazi u istoj skupini s Hrvatskom na EP u Splitu, te nacionalni sastav na čijoj je klupi u ulozi pomoćnog trenera, hrvatski strateg, trener Jug Adriatic osiguranja, Vjekoslav Kobešćak. Ostaje stoga za vidjeti koliko će obojica izbornika, ipak donekle ‘skrivati’ neke adute. Ono što je jako dobro što će poklonici vaterpola u Hrvatskoj to doista i moći vidjeti jer Arena Sport prenosi SVE utakmice na turniru.

Preciznije, utakmice 1. i 2. kola, dakle u subotu i nedjelju, promotrite u programu Arena Sport 5, dok susrete 3. kola koji su na rasporedu u ponedjeljak ujutro, možete gledati na Arena Sport 1.

Inače, Francuska je u Beograd stigla iz Budimpešte gdje su nastupali na turniru BENU kup. Ondje su izgubili od Mađarske (14:10), ali i od Nizozemske (12:10), da bi u zadnjem kolu koje je odigrano u petak, Francuska pobijedila Japan (12:9).

Za našeg izbornika Ivicu Tucka koji je u Beograd poveo 16 igrača, ovaj  je turnir po svemu sudeći i provjera ili prilika za odluku o posljednjoj mogućoj dvojbi za određivanja konačne 15-ice igrača koji će predstavljati Hrvatsku u Spaladium Areni na Europskom prvenstvu.

Raspored turnira “Srbija 2022”

Subota, 20. kolovoza – sve utakmice Arena Sport 5

(19.00) Hrvatska – Francuska

(21.00) Srbija – Italija

Nedjelja, 21. kolovoza – sve utakmice na Arena Sport 5

(19.00) Francuska – Italija

(21.00) Srbija – Hrvatska

Ponedjeljak, 22. kolovoza – sve utakmice na Arena Sport 1

(10.00) Italija – Hrvatska

(12.00) Srbija – Francuska