hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Svjetska liga / 6. siječnja 2021.

Barakude otputovale u Debrecen

Hrvatska muška seniorska reprezentacija danas je prijepodne (srijeda, 6. siječnja), okončanjem zagrebačkih priprema, otputovala iz glavnog grada na istok Mađarske. Odredište je Debrecen gdje će Hrvatska nastupati na europskom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige. Ondje će se u tri dana, od 8. do 10. siječnja nadmetati 8 reprezentacija za prva tri mjesta koja vode na završni turnir Svjetske lige.

Neposredno uoči polaska iz Zagreba, izbornik Ivica Tucak je za hvs.hr sažeo u kratkim crtama pripremni dio

– U posljednjim danima prosinca, te prvih nekoliko dana siječnja, što generalno nije bilo neko predugačko razdoblje, svejedno smo više-manje odradili ono što smo htjeli. Ostali smo zakinuti samo za 2-3 treninga budući da smo zbog potresa 29. prosinca morali naglo prekinuti pripreme. Ponavljam, ono što smo mogli, to smo i napravili. Inzistirali smo u radu na nekim stvarima koje nas sada čekaju na utakmicama u Debrecenu. Najbitnije nam je sada što više igrati, uigravati se. Sigurno da nije bilo dovoljno vremena odnosno bilo bi bolje da ga imamo i više, ali smo sve uspjeli sažeti. Od teretane, taktičkog dijela, plivačkih treninga. Ono što je sigurno je da su igrači sve to s velikim žarom odradili, bez apsolutno ikakvog problema kao i uvijek dosad – naglašava izbornik Barakuda.

Nadamo se da će puno više vremena za pripreme biti krajem siječnja, kada počinje završna etapa brušenja forme za ključni turnir u ovom dijelu godine, predolimpijske kvalifikacije u Rotterdamu (14. – 21. veljače)?

– Isto tako vjerujem da ćemo imati dovoljan prostor. Turnir u Debrecenu će sigurno biti indikator onoga što mi trebamo raditi, kakvi smo. Ovaj turnir nam je u tom smislu itekako potreban. Mi štoviše u Debrecen idemo s najjačom reprezentacijom jer mnogi koji nas prate znaju da to dosad baš i nije bila praksa kada je u pitanju Svjetska liga. Nerijetko smo znali nastupati u kombiniranoj postavi. Međutim, ovo je trenutak kada više nemamo prava gubiti vrijeme. Pred nama su tri utakmice u kojima moramo biti na maksimalnoj razini i ponavljam, da nam možda da i neke signale što još moramo napraviti za Rotterdam – zaključio je izbornik Ivica Tucak.

Naši bi vaterpolisti po dolasku u Debrecen u večernjim satima trebali ‘upoznati’ vodu tamošnjeg bazena, odnosno odraditi rasplivavajući trening. Hrvatska prvu utakmicu na turniru igra u petak, 8. siječnja, četvrtfinale protiv Crne Gore. Utakmica će početi u 16.45 sati, a bolji iz tog dvoboja u polufinalu će se dan kasnije ogledati s pobjednikom četvrtfinala Mađarska – Italija.