Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup / 7. December 2020.

Adrian Ježina (48), član UO HVS-a igrao kvalifikacije Eurokupa!

Najstariji igrač koji je igrao minule nedjelje završene kvalifikacije Eurokupa nije Nikolaj Maksimov, vratar Dinama iz Moskve, nekoć čuvar mreže zagrebačke Mladosti već naš, Adrian Ježina, inače član Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza!

Naime, Adrian Ježina je igrao prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira u Kranju, za tamošnji VK Triglav protiv francuskog Noisy-le-Seca u 1. kolu i beogradske Crvene zvezde u 2. kolu.

– Zamolili su me iz Triglava ako mogu malo im pomoći, pa zašto ne. Bio sam uvjerljivo najstariji od sviju na bazenu, uključujući suce, ali iskreno zadovoljan sam što sam i u 48. godini uspio bez problema izdržati napor euro-utakmica – iskreno će Adrian Ježina.

Adrijan Ježina ( četvrti s lijeve strane)

Podsjetimo, Adrian Ježina je najveći dio karijere igrao za splitski Jadran s kojim je bio prvak države (1991.) i dvostruki prvak Europe (1992. i 1993.), a karijeru je završio 2000. u KPK. Kasnije je postao vrlo uspješan poduzetnik u sferi telekomunikacija (predsjednik Uprave Bnet, član Uprave Telecom Austria/America Movil…), a posljednje tri godine je predsjednik tvrtke Telemach Slovenia u Ljubljani.

Nikolaj Maksimov i Adrian Ježina su 48-godišnjaci, ali naš Adrian je ipak 18 dana stariji i njemu pripada rekord Eurokupa. Ježina je rođen 3. listopada 1972., a Maksimov 15. studenoga iste godine. Čestitke za našeg člana Upravnog odbora HVS-a kojem ćemo morati ispraviti životopis u pogledu kraja igračka karijere. Ipak to nije bila 2000., već… 2020!