hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 14. siječnja 2022.

A1 LIGA – Počeli turnir u Zadru i Zrenjaninu

Regionalno klupsko nadmetanje u A 1 ligi, nastavljeno je u petak navečer utakmicama 1. kola drugih turnira. Podsjetimo, prvi turniri odigrani su od 18. do 21. studenog prošle godine u Rijeci odnosno Novom Sadu. Sada se pak igra u Zadru odnosno Zrenjaninu.

Na bazenu u Višnjiku do nedjelje se natječu kotorski Cattaro, splitski POŠK, riječko Primorje EB, Zemun, Valis iz Valjeva i domaćin Zadar 1952.
U Zrenjanin su došle momčadi novosadske Vojvodine, korčulanskog KPK, zagrebačkog Medveščaka, Triglava iz Kranja, niškog Naisa i jasno domaćin turnira, Proletera iz Zrenjanina.

Skupina Zadar – prvi bod za POŠK


U Višnjiku je Primorje EB nastavilo gdje je stalo na svojoj Kantridi prije dva mjeseca. Momčad sa stopostotnim učinkom, nastavila je nizati pobjede. Primorje EB je svladalo Zemun 14:9, s tim da je već u poluvremenu bilo 7:2 za Riječane, a briljirao je mladi Tin Brubnjak sa 6 pogodaka. Nije baš slučajno na njega ‘bacio oko’ i izbornik Ivica Tucak.
Momčad POŠK-a je osvojila prvi bod ove sezone u A1 ligi, iako Splićani sigurno više žale što ih je samo jedna sekunda dijelila od sva tri boda. Naime, sekundu prije kraja je Cattaro golom Mršića iz pozicijskog napada izjednačilo (11:11) i za Kotorane spasilo bod. Šteta za Splićane tim prije što su i ovu utakmicu odigrali sa samo 12 igrača, dakle i s manjkom u rotaciji. Nemojmo smetnuti s uma da je ovo poškovcima bila i prva utakmica u A1 ligi jer na prijašnji turnir nisu ni doputovali.
Valjevski Valis nije imao ‘poštovanja’ prema domaćinu, te su svladali Zadrane. Momčad iz Srbije je vodila cijelo vrijeme, od početnih 3:0 pa i do 15:10 u zadnjoj četvrtini, a sa 6 golova se istaknuo kod pobjednika Stefan Porobić.

Skupina Zrenjanin – poraz Korčulana i Zagrepčana


Korčulani su u prvom susretu ove skupine odolijevali Vojvodini, bili potpuno izjednačeni prve dvije četvrtine (6:6), da bi odluka ‘pala’ u trećoj dionici koju su Novosađani dobili 5:2, a to se ispostavilo nenadoknadivim za KPK. I druga je hrvatska momčad u ovoj skupini izgubila u 1. kolu. Od Medveščaka je dosta uvjerljiviji bio domaćin, Proleter. Iako, za ovu bi utakmicu također mogli skoro pa ponoviti isto kao i za utakmicu rani

je. Prve dvije četvrtine manje-više izjednačeno (iako uz stalna vodstva domaćina), a onda se suparnik rezultatski ‘odlijepio’.
U trećoj utakmici je momčad iz Niša sa 6 razlike pobijedila najbolji slovenski sastav, kranjski Triglav.