Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 19. prosinca 2022.

LIGA PRVAKA – Jadranu u goste stiže Dinamo (Nova sport TV)

Gostovanje jednog kluba u Splitu uvijek izaziva silno zanimanje, ‘mobilizaciju’ domaćeg navijačkog puka. Jasno, radi se o gostovanju Dinama na Poljudu. Ovog utorka se zbiva upravo to. U Split i na Poljud stiže Dinamo. Istina, iz Tbilisija je i dakako vaterpolo je u pitanju, ali to ne znači da našem predstavniku u Ligi prvaka nije itekako potrebna pomoć i s tribina. Vaterpolski ‘osmi igrač’. Prvak Gruzije nije baš momčad pred kojom bi jadranaši trebali strepiti, ali se Dinamo Tbilisi ne valja ni podcijeniti temeljem primjerice nule na bodovnom kontu nakon tri odigrana kola u A skupini Lige prvaka.

– Nisu mi baš potpuna nepoznanica, dapače – napominje Jure Marelja, novi trener Jadrana kojem će ovo biti prva europska utakmica na klupi splitskog kluba.

– Pogledao sam njihovu utakmicu s Vouliagmenijem, ali sam ih pratio i ranije kao trener Solarisa budući da ondje igra naš Andrija Vlahović, pa me zanimalo kako se uklopio, kako funkcionira cijela ta momčad. Riječ je o momčadi koja zna zaigrati i vrlo, vrlo dobro, mogu zagorčati život svakom suparniku. Dobar centar, stranci koji diktiraju kvalitetu, od spomenutog našeg Vlahovića do Jovana Sarića itd. U svakom slučaju, prihvaćamo ih ozbiljno.

Tako govori trener splitske momčadi. Koja, usput budi izneseno, ima neke svoje, trenutačne probleme. Vezane sa zdravljem.

– Marcelić nam je bio izvan pogona zbog povišene temperature i vidjet ćemo hoće li biti spreman do početka utakmice. Pejković slično, Zović nam se tek vratio, a imamo još nekoliko igrača s temperaturom. Sigurno je samo to da ću sastav za Dinamo znati tek na dan utakmice, nakon savjetovanja s liječničkom službom – rekao je Jure Marelja, trener Jadrana.

S nadom da će broj zbog zdravlja nespremnih za igru biti minimalan, ali i uvjerenja da je  Jadran, čak i kada bi bio okrnjen, ipak jači, bolji, kvalitetniji i brži od gruzijskog prvaka, pozivamo sve Splićane, sve jadranaše da se u utorak od 19.00 sati okupe na tribinama poljudskog bazena. Zajedno za pobjedu Jadrana u posljednjoj utakmici Splićana ove kalendarske godine.

Derbi je u Barceloni

Ukoliko je suditi po parovima kola, ali i formi momčadi, samo jedna utakmica 4. runde A skupine ima blagi prizvuk neizvjesnosti. Elvis Fatović i njegova Barceloneta bi mogli imati problema odnosno posla s Radničkim našeg centra Josipa Vrlića. Istina, onih čak 21 primljen gol Radničkog iz prethodnog kola protiv Pro Recca (21:12) naslućuje probleme u jesenskom prvaku Srbije, iako je to možda i varka. Jednostavno, vrlo loša večer. Makar, Kataloncima dajemo laganu prednost.

Što se ostalih utakmica tiče, Olympiacos je izraziti favorit u gostima kod Waspo 98 Hannovera. Njemački prvak je nanizao poraze. Dva u Bundesligi, pa jedan u njemačkom Superkupu, te sva tri u Ligi prvaka. Toliko puno posrtaja prije Božića, njemački sastav nije prikupio u prethodne 3-4 godine, u razdoblju od rujna do prosinca. Sve sluti da im se sprema još jedan jer u goste im dolazi raspoloženi i moćni Olympiacos koji zasad ne zna za ‘krivi korak’.

Pro Recco doma dočekuje Vouliagmeni, a tom drugom grčkom klubu u ovoj skupini ne dajemo baš previše šansi u Reccu.

Sv utakmice moguće je pratiti i u prijenosu na LEN TV.