Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Europsko prvenstvo, U17 reprezentacija, Vijesti / 19. rujna 2021.

EP MALTA (do 17) – Maro Savinović sudio finale

U Gziri na Malti je okončano Europsko prvenstvo do 17 godina ili posljednje veliko natjecanje mlađih uzrasta ove kalendarske godine. U finalu nije bilo hrvatskih vaterpolista, ali na bazenu jest bilo Hrvata u bitnim ulogama.

Naš Maro Savinović je sudio finalnu utakmicu u kojoj je Srbija pobijedila Grčku 10:6 (2:0, 2:3, 3:1, 3:2). Srpski vaterpolo je tako ove godine nakon olimpijskog zlata seniora u Tokiju, te svjetskog zlata do 20 godina u Pragu, sada osvojio i europsko juniorsko zlato.

U utakmici za brončanu medalju, pobjednika su odlučili peterci. Mađarska je svladala Španjolsku 13:12 (1:2, 2:3, 3:2, 2:1 – 5:4). Tijekom cijele utakmice Mađarska nije niti jednom vodila, ali je na koncu ipak završila ispred Španjolske. Furija je naime imala 1-2 gola prednosti, da bi Mađari izjednačili (8:8) golom kapetana Gaszta malo više od minutu prije kraja četvrte četvrtine. U raspucavanju peteraca Mađari su bili uspješniji i na koncu Maltu napuštaju s medaljom oko vrata. Podsjetimo, Mađarska je pobijedila našu reprezentaciju u četvrtfinalu, dok je Španjolska bila bolja od Hrvatske u 1. kolu nadmetanja unutar skupine.

Ranije su odigrane utakmice za poredak. Crna Gora je svladala Hrvatsku 14:12, dok je za 7. mjesto Nizozemska ne baš neočekivano pobijedila Italiju 11:9 (5:2, 2:2, 1:2, 3:3).

Hrvatska vaterpolska reprezentacija se vraća u domovinu kasno tijekom ponedjeljka, 20. rujna.

Pozicija Klub