Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Nade, Prvenstvo Hrvatske / 1. rujna 2021.

PH NADE – Počela natjecanja za plasman

U Korčuli je iza nas drugi dan natjecanja na Prvenstvu Hrvatske, vrlo intenzivan i bogatim uzbuđenjima. Prvo se naime u prijepodnevnim satima srijede odigralo treće, ujedno završno kolo u sve četiri skupine, a koje je trebalo iznjedriti po dvije prvoplasirane momčadi odnosno sastava.

Iz skupine A su dalje prošli, u vrhu, Jadran i Zagreb koji su upravo u međusobnom ‘okršaju’ odlučili tko je broj 1. Jadran uvjerljivo, bili su bolji od zagrebaša 15:4. Slično možemo navesti za B skupinu iz koje su dalje prošli Mladost (3 pobjede) i Opatija (2 pobjede). Iako, ovo je bila skupina s relativno malo pogodaka, barem u trećem kolu. Mladost je svladala Jug Adriatic osiguranje nogometnim rezultatom 4:2, dok je Opatija bila bolja od Mornara BS 6:4.

U C skupini je Solaris potvrdio primat ispred KPK, dok je u skupini D Medveščak bio prvi s 9 bodova ispred Cavtata s tri boda manje.

Time smo dobili nove dvije skupine od po četiri momčadi koje su istog poslijepodneva nastavili utrku za prvaka ili poredak najboljih, od 1. do 8. mjesta. Klubovi koji su sada razvrstani u istu skupinu s momčadima s kojima su već bili u prethodnoj grupi, prenijeli su bodove iz tog susreta.

U novooformljenoj skupini E su tako – Solaris, KPK, Jadran i Zagreb. Ovdje su u vodstvu Šibenčani s 6 bodova iz dvije utakmice, dok Jadran i KPK imaju tri boda manje. Zagreb je na začelju s nulom na bodovnom kontu.

U F skupini (također za poredak od 1. do 8. mjesta), su dva zagrebačka kluba (Mladost i Medveščak. Oba imaju po dvije utakmice, ali Medvjedi 6, a mladi Žapci 4 boda. Bit će jako zanimljiv njihov međusobni sraz koji je na rasporedu već u četvrtak prijepodne (10.40). U ovoj su skupini još Cavtat s 1 bodom i Opatija bez boda.