Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U20 reprezentacija / 20. kolovoza 2021.

Određeni igrači za SP do 20 u Pragu

Od 28. kolovoza do 5. rujna, glavni češki grad Prag domaćinom je Svjetskog prvenstva za vaterpoliste, uzrast do 20 godina. Podsjetimo, riječ je o nadmetanju koje se prvotno trebalo odigrati u Buenos Airesu, ali je glavni argentinski grad odustao od domaćinstva zbog organizacijskih problema.

Vjekoslav Kobešćak, trener hrvatske mlade reprezentacije, igrača do 20 godina, odredio je danas (petak), neposredno po okončanju pripremnog dijela u Varaždinu zaključni popis za planetarnu smotru u Češkoj, a na popisu se nalazi 14 igrača:

1. Roko Pavić

2. Petar Čondić Kadmenović

3. Noa Burburan

4. Karlo Babić

5. Roko Akrap

6. Luka Stahor

7. Marin Tomasović

8. Duje Akrap

9. Jerko Penava

10. Tin Brubnjak

11. Marko Žuvela

12. Ivan Vukojević

13. Ivan Jurišić

14. Borna Sirovec

– U zapisnik kao prijava za natjecanje ulazi 13 igrača, dok LEN dopušta mogućnost ukupno prijave maksimalno 15 igrača. Ta dvojica zamjenska igrača mogu konkurirati za sastav samo u slučaju da je netko od 13-ice pozitivan na koronavirus. Odlučio sam se za 14, a ne 15 igrača jer su svi igrači cijepljeni, postoji apsolutno minimalan rizik, te držim da je onda nepotrebno idemo to tako reći ‘vući’ čak dvojicu koji će utakmice samo gledati – rekao je izbornik naše mlade reprezentacije, Vjeko Kobešćak, te dodao.

– U ponedjeljak poslijepodne (23. VIII.) se ponovo okupljamo u Splitu na još nekoliko završnih dana priprema, te ćemo ondje odigrati i još dvije pripremne utakmice. U utorak protiv Jadrana, a u srijedu kontra Mornara.

Iz Splita će naša mlada reprezentacija i krenuti put Praga na Svjetsko prvenstvo.

Stručni stožer uz glavnog trenera Vjekoslava Kobešćaka čine još pomoćnici mu Jure Marelja i Hrvoje Koljanin, te Goran Obradović.