Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke, Vijesti / 11. lipnja 2021.

U subotu na Poljudu za naslov prvakinja Hrvatske

Ženska klupska sezona u Hrvatskoj još nije završena. Hoće li se to dogoditi predstojeće subote (12. lipnja) ili tjedan dana kasnije, odgovorit će jadranašice i mladostašice. Naime, dva naša najbolja ženska kluba u subotu će u poljudskom plivalištu s početkom u 18.00 sati odigrati drugu, a potencijalno uzvratnu utakmicu državnog vaterpolskog prvenstva.

U prvoj je utakmici u Zagrebu bilo 13:11 za Mladost, a taj je susret odigran još 28. svibnja u Zagrebu. Nešto duža stanka između dvije finalne utakmice bila je uvjetovana nastupom Splićanki i Zagrepčanki u Dunavskoj ligi prošlog tjedna u mađarskom Szentesu.

Oba su naša kluba ondje odigrala vrlo dojmljivo. Žabice su osvojile senzacionalno drugo mjesto, dok su jadranašice u konkurenciji 10 klubova bile šestoplasirane.

– U pravo nam je vrijeme došao taj nastup, dodatno nam je podignuo igru, formu. Možda bi bilo još malo bolje da nam je Dunavska liga bila i prije prve finalne utakmice, ali neovisno tomu ove su nam utakmice svojom kvalitetom suparnica značajno doprinijele – veli Alen Brakus, trener vaterpolistica Jadrana.

Što se nadolazeće utakmice s Mladosti tiče, strateg Splićana će.

– Sad ćemo vidjeti jesmo li i dalje u kontinuitetu nastupa iz Szentesa. Učinit ćemo sve za pobjedu i ‘odvlačenje’ finalne serije do treće utakmice sljedeće subote u Zagrebu.

Splićanke kompletne dočekuju finale, ali s istim se mogu pohvaliti i u redovima Zagrepčanki.

– Vratila nam se Kiara Brnetić koju nismo imali u prvoj utakmici, tako da kompletne dolazimo u Split. Djevojke ‘lete’ na treninzima od Szentesa, točno onako kako su i ondje igrale. Veselimo se baš ovoj utakmici i uz nadu da ćemo pehar prvakinja osvojiti već ove subote – napominje trenerica mladostašica Mia Šimunić.

Vaterpolistice Mladosti imaju inače vrlo zanimljiv omjer. Mladostašice su naime dosad igrale 10 finala Prvenstva Hrvatske i svih 10 i osvojile! Ovo je za Zagrepčanke 11. finale, a uskoro ćemo spoznati i hoće li biti ukupni, 11-ti prvenstveni trijumf.

Utakmicu s Poljuda možete pratiti u tzv. stream-prijenosu na You Tube kanalu.